2η θεση στο διαγωνισμο ρομποτικης FLL Athens 2018 & προκριση στον τελικο!

 

ΟΛΟΙ

FLLAthens ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου 20/2/2018

Η ομάδα Ρομποτικής GreekCodersK12 του Coding Club του 7ου Γυμνασίου Αθηνών, διέπρεψε στον Προκριματικό Αγώνα First Lego League (FLL) 2018 που έγινε στην Αθήνα στην HELEXPO στις 17/2/2018.

Έλαβε τη 2η θέση ανάμεσα σε 37 ομάδες και προκρίθηκε για τον Τελικό στην Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Μαρτίου 2018.

Ο διαγωνισμός First Lego League είναι παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής και φέτος στην Ελλάδα τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Μετά τις δοκιμασίες του διαγωνισμού η ομάδα GreekCodersK12 ήταν υποψήφια για βραβείο «Προγραμματισμού» στο ROBOT DESIGN και υποψήφια για βραβείο «Καινοτόμου λύσης» στο PROJECT για την «έξυπνη» συσκευή ανίχνευσης πιθανών διαρροών από το δίκτυο ύδρευσης στο σπίτι, με το διακριτικό όνομα NeroAlert.

Έλαβε την 1η θέση στην κατηγορία CORE VALUES με το βραβείο «Ευγενούς Επαγγελματισμού» (Gracious Professionalism). Επίσης κατετάγη 7η στο ROBOT GAME.

Οι επιδόσεις της ομάδας αποτελούν επίτευγμα δεδομένου ότι είχε μόνο 20 μέρες για προετοιμασία, συμμετέχει για πρώτη φορά, ήταν αυτοχρηματοδοτούμενη και είχε ένα μόνο κιτ ρομποτικής.

Η ομάδα ρομποτικής αποτελείται από 2 μαθητές και 4 μαθήτριες της Γ΄  Γυμνασίου: Ιωάννης Κρόιτορ-Καταρτζίου, Μαργαρίτα Φλωράκη, Ιωάννα-Ασπασία Ταμπουράκη, Γιώργος Ζάχος, Μαρία Κουτσουμπού και Ιουλία Οσανττσίβ. Είναι μέλη του Coding Club του 7ου Γυμνασίου Αθηνών, που ιδρύθηκε το 2015 από την καθηγήτρια Πληροφορικής και προπονήτρια της ομάδας, κα Σταυρούλα (Πόλα) Μισθού. Φέτος στο Coding Club συμμετέχουν 21 μαθητές: 16 από το Γυμνάσιο και 5 από το Λύκειο.

Η ομάδα ευχαριστεί όλα τα παιδιά από το Coding Club και από το σχολείο που βοήθησαν, συμμετείχαν και υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή. Ευχαριστεί επίσης τον κ. Καπνίτη Γιώργο και την ομάδα ρομποτικής iRobot από τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη που δώρισαν ένα κιτ ρομποτικής στο Coding Club και την ΜΚΟ eduACT που χορήγησε δωρεάν την πίστα του διαγωνισμού για τις προπονήσεις. Τέλος ευχαριστεί τους κ. Καπνίτη Γ., Λουκάτο Δ. και Κουτσούκο Χ. για την πολύτιμη βοήθειά τους με γνώσεις, διάθεση και εμπειρία.

Από την ομάδα GreekCodersΚ12

Σταυρούλα (Πόλα) Μισθού

Advertisements