School visit by i-Robot :)

Η ομάδα Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη «i-ROBOT» και ο καθηγητής τους κ. Γιώργος Καπνίτης -απόφοιτος του σχολείου μας και μαθητής της κ. Μισθού στο 28ο Γυμνάσιο Αθηνών- επισκέφθηκαν την ομάδα μας GreekCodersK12 την Τετάρτη  20/12/2017.

Video των i-Robot: https://www.dropbox.com/s/g92r5zqu4dlh03b/My%20Movie.mp4?dl=0

facebook_1513794514133

Το χρονικό της συνάντησης:

Στις 8 Ιανουαρίου 2018  η συντακτική ομάδα του Coding Club GreekCodersK12 αποτελούμενη από τον Ιωάννη, Μάνο Λ., Ιουλία, Μαργαρίτα, Μαρία και Σπυριδούλα έγραφαν:

Την Τετάρτη 20/12/17  επισκέφτηκε  το Coding Club του σχολείου μας η ομάδα iRobot από τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη, οι οποίοι, συμμετέχοντας στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής (FLL), αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος το 2017 και βγήκαν στην πρώτη 25άδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Η συνάντηση έγινε  στην διαδραστική αίθουσα του 7ου Γυμνασίου Αθηνών. Μετά από τις απαραίτητες συστάσεις, η κάθε ομάδα παρουσίασε το έργο της. Η ατμόσφαιρα, στην αρχή ήταν λίγο άβολη φυσικά και όλοι ήμασταν κάπως κλειστοί. Έπειτα όμως όταν γνωριστήκαμε καλύτερα έγινε ζεστή και φιλική. Τα παιδιά ήταν πολύ καλά!!

Ήταν μια πολύ ευχάριστη και επιμορφωτική εμπειρία με την έννοια ότι ο καθένας μοιράστηκε τις εμπειρίες του.  Οι iRobot μας εξήγησαν πώς δουλεύουν ως ομάδα, μιας και είχαν την ευκαιρία να πάνε στην Αμερική ως διαγωνιζόμενοι στο FLL. Μας παρουσίασαν το ρομπότ τους και μας μίλησαν για το διαγωνισμό και το φετινό τους project στην Υδροδυναμική. Επίσης μας διηγήθηκαν τις περιπέτειες τους από τους διαγωνισμούς που είχαν πάρει μέρος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική. Τέλος, μας πρόβαλαν ένα βίντεο που είχαν επιμεληθεί οι ίδιοι. Ήταν πολύ φιλικοί και πολύ άνετοι στις παρουσιάσεις που έκαναν.

Εμείς κάναμε μια παρουσίαση prezi της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα ESA Mission zero με το Αstro Pi που θα εκτελεστεί στον ISS καθώς και κάποια παλαιότερα projects από άλλες χρονιές σε Python και physical computing.

Στο τέλος μας χάρισαν ένα Lego Mindstorm EV3 kit!! Η δημοσιοποίηση της εκδήλωσης αυτής μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε και εμείς στο FLL διότι η eduACT μας χάρισε την πίστα!!

Μετά τα Χριστούγεννα στην ολομέλεια του Coding Club συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής μας στο FLL 2018. Οι σκέψεις των μελών ήταν: “Δεν θέλουμε  θα εκμεταλλευτούμε πλήρως αυτή τη συμμετοχή μας, δηλαδή δεν θέλουμε να πάμε εκεί για να κερδίσουμε ή να αναδειχθούμε. Λόγω έλλειψης χρόνου και οργάνωσης η προοπτική αυτή θα μας αγχώσει. Απλά θέλουμε να πάρουμε την εμπειρία και να διασκεδάσουμε μιας και το FLL Greece από την εταιρεία eduACT μας δώρισε και την πίστα για τον διαγωνισμό”.

Socializing:

Βέβαια στο τέλος είχαμε και φαγοπότι. Ήταν το αποκορύφωμα, καθώς τότε ήταν που ξεφύγαμε από τις τυπικότητες. Το πολύ ευχάριστο ήταν ότι για τυχαίους λόγους “ανακατευτήκαμε” μεταξύ μας και έτσι διευκολύνθηκε η επικοινωνία μεταξύ μας.

Κατά τη διάρκεια του φαγητού και του γλυκού είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μεταξύ μας για άσχετα θέματα που εμείς θέλαμε και να μάθουμε περισσότερα ο ένας για τον άλλον. Nα σημειωθεί είναι ότι και στις δύο ομάδες υπήρχαν παιδιά διαφορετικών ηλικιών αλλά και βαθμίδων που το καθένα είχε τη δική του προσωπικότητα και συμμετέχουν σε δραστηριότητες που στηρίζουν την κάθε μια  ομάδα.

Ευκαιρίες συνεργασίας:

Πρώτα απ’ όλα, ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με την εργασία μας στο ISS, η οποία χρησιμοποιεί την γλώσσα προγραμματισμού Python και μας ζήτησαν να τους τη μάθουμε. Επιπλέον, εμείς από τη πλευρά μας τους ζητήσαμε να μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε κάποιες ιδέες που έχουμε για τη ρομποτική.

Κλείνοντας, μας πρότειναν να επισκεφτούμε το σχολείο τους και εμείς τους προτείναμε να διερευνήσουμε μια συνεργασία στη ρομποτική μαζί τους.

 

Ευχαριστούμε τους iRobot για την επίσκεψη και το δώρο τους και τους ευχόμαστε

Καλή επιτυχία στον φετινό διαγωνισμό FLL 2018 Hydrodynamics 🙂